Visita á fábrica de Galletas Mariñeiras

Jesús Libardo Aluno de 2º CM de Actividades Comerciais do IES Indalecio Perez Tizón

O mercores 16 de Outubro a miña clase de 2º de Ciclo Medio de Actividades Comerciais e o 1º curso do Ciclo Superior de Marketing e Publicidade de Tui , tivemos a oportunidade de coñecer a fondo a Daveiga, unha empresa que personifica a unión entre tradición e modernidade na industria alimentaria.

Con máis de dúas décadas de experiencia, Daveiga consolidouse como líder na produción de Galletas Mariñeiras®, unha marca que non só respecta as raíces históricas da alimentación dos mariñeiros, senón que tamén innova na súa elaboración.


As Galletas Mariñeiras® inspíranse no famoso pan seco que consumían os mariñeiros desde o século XV. Este tipo de pan, sen faragulla, foi unha solución enxeñosa para conservar os alimentos durante as longas viaxes oceánicas.


Daveiga tomou este concepto e levouno a un novo nivel, ofrecendo un produto que é ideal non só para gozar só, senón tamén como acompañamento en comidas e especialmente na creación de canapés.

É unha sociedade laboral limitada ( que estudamos no módulo en Xestión dun Pequeno Comercio) enfocada no rural, onde os seus socios son tamén traballadores.


Durante a nosa visita, quedamos impresionados pola filosofía da empresa, que non só enfócase en proporcionar un produto de alta calidade, senón que tamén busca atraer a un público que aprecia a gastronomía con historia. As galletas non só son unha homenaxe ao pasado, senón que representan un compromiso coa innovación e a sustentabilidade na industria alimentaria.

Daveiga é, sen dúbida, un exemplo de como as tradicións poden ser reinterpretadas e levadas ao futuro, mostrando a riqueza da cultura marítima a través dun simple pero delicioso produto. Esta visita permitiunos apreciar a importancia de empresas como Daveiga no panorama da industria alimentaria, e deixounos cun renovado interese pola conexión entre as nosas tradicións e a gastronomía actual.